logo

Louver Parking Lot

Construction Completed, 2018.02

Location:
Sejong, Seoul, South Korea

Use:
Commercial, Parking

Site Area:
1,586.00 sqm

Building Area:
1,174.41 sqm

Gross Floor Area:
6,971.53 sqm

Construction:
Aluminium Steel Louver, Aluminum Perforated Panels

Building scope:
B1, 6F

 

Louver Parking Lot is transformative architectural experimentation on redefining materiality aesthetics. The project attempts to tackle the radical interpretation by adding a dynamic twist to the approach. The louver patterns were modified accordingly to metaphorically imply the continuous flow from the stream located across the site. Here, the louvers, split at each layer, were dynamically connected throughout four sides. The color of the louver juxtaposed with the pattern of the exposed concrete implies maximum effectiveness in detailing, while silmutaneously retain reasonable costing. To avoid the monotonous perception of the frontage, variations of overlapping over the inner perforated panels were proposed. Aluminum combined with miscellaneous iron resolves issues for local production.

 

 

Louver Parking Lot은 물질 미학을 재정의하기 위한 혁신적인 건축 실험이다.  이 프로젝트는 접근 방식에 역동적인 반전을 더함으로써 파격적인 해석을 시도했다. 루버 패턴은 사이트에 위치한 하천의 흐름을 은유적으로 나타내었다. 여기서 루버는 각 층에서 분할되어 4개의 면에 다이나믹하게 연결되어 있다. 노출 콘크리트와 루버가 나란히 배치되어 있는데 색의 디테일을 맞추는 동시에 비용적인 합리성도 만족시켰다.  그리고 전면의 단조로움을 피하기 위해서 내부에 펀칭된 패널을 겹쳤다. 재료적인 부분에서 알루미늄과 철을 결합하여 국내 생산을 가능하게 하면서 비용을 낮췄다.

 

 

 

 

DESIGN STRATEGY

 

 

 

SECTION PERSPECTIVE

 

 


In Portfolios